Pitanja i odgovori

 • Opšte

  Šta je Prodato.rs?

  PRODATO.RS je internet portal specijalizovan za aukcijsku prodaju predmeta. Aukcijska prodaja (licitacija) je pravi način da dodjete do vrhunskih proizvoda po povoljnoj ceni. PRODATO.RS članovima daje mogućnost da kupe nove i aktuelne predmete koji su trenutno u trendu po najpovoljnijim uslovima odnosno ceni. Pored kupovine učešće na aukciji predstavlja i vid zabave koji će kod Vas pobuditi borbeni duh prilikom natecanja

 • Zašto bih koristio prodato.rs?

  “Platforma prodato.rs“ je jedinstvena platforma za prodaju koji vam omogućava da kupite željene predmete po povoljnim cenama. Periodično se postavljaju novi predmeti za predstojeće aukcije koji će odgovoriti vašim potrebama i željama. Otvoreni smo za sva pitanja ili nedoumice koje možda imate i slobodno nas kontaktirajte na care@prodato.rs. Želeli bismo da Vam ukažemo da ispod “PRODATO.RS” ne stoji nikakav vid lutrije ili bilo koji drugi vid igara na sreću “PRODATO.RS” ne sadrži nikakav slučajni element, jer ishod svake aukcije zavisi od toga koliko ponuda je ponuđač spreman da da. Ponuđač može da pobedi na bilo kojoj aukciji pod uslovom da dao najveću ponudu i da zato nema elementa sreće ili slučajnosti. Ponuđać treba da bude svestan broja ponuda koje postavlja i pokaže oprez kako ne bi dostavio ponudu koju ne može ispoštovati. Ukoliko korisnici plasiraju dobitnu ponudu obavezni su da kupe proizvod po konačnoj aukcijskoj ceni koja je postignuta.

 • Proizvodi

  Kako možete da prodajete predmete po tako niskim cenama?

  Aukcijska prodaja omogućava da se od najniže vrednosti predmeta krene sa prodajom da bi se dostigla u tom trenutku najveća vrednost. Početnu cenu kreira sam prodavac, odnosno vlasnik predmeta koji se nudi na prodaju. To nam omogućava da predmete nudimo po nižim cenama u odnosu na one koje se mogu naći na tržištu

 • Kako da znam da su proizvodi koji se prodaju autentični?

  Svi proizvodi izloženi na platformi su opisani i prezentovani sa svim karakteristikama. Prodavac je odgovoran za autentičnost proizvoda. Kupac se putem fotografija i opisa upoznaje sa predmetom prodaje. U pojedinim situacijama prodavac daje i garanciju na proizvod.

 • Kako da znam da su proizvodi novi, odnosno da li dolaze u originalnom pakovanju?

  Stanje i kvalitet proizvoda koji se nude na licitaciji opisani su u samom oglasu o licitaciji. Za stanje i ispravnost proizvoda garantuje prodavac.

 • Zašto se maloprodajna cena razlikuje između različitih zemalja?

  Na početnu cenu predmeta utiče isključivo vlasnik – prodavac predmeta i razlika u ceni javlja se iz razloga koji su poznati prodavcu.

 • Učestovati na aukciju

  Da li je potrebno da se registrujem na „prodato.rs“ da bih učestvovao na licitaciji

  Da biste učestvovali u aukcijskoj prodaji neophodno je da se prvo registrujete (registracija je besplatna), otvaranjem vašeg naloga na platformi “PRODATO.RS”. Nakon registracije dobijate mogućnost učestvovanja i praćenja licitacija kako onih koje su u toku, tako i onih u budućnosti.

 • Kako se licitira na aukciji?

  Licitiranje se vrši pritiskom na dugme „ponudite sada “ koje se nalazi ispod predmeta koji je izložen na licitaciju. Na taj način dajete vašu ponudu za predmet koji vas interesuje.

 • Fer način prodaje

  Da li je aukcija fer način prodaje?

  Očuvanje identiteta i integriteta, kako kupca, tako i prodavca, je od krucijalnog značaja za aukciju. „Prodato.RS“ učesnicima na aukcijama garantuje privatnost

 • Povraćaj predmeta- reklamacija

  Povraćaj predmeta- reklamacija

  Kod aukcijske prodaje predmet se kupuje u viđenom stanju. Izuzetno se može izvršiti povraćaj, odnosno reklamacija ukoliko od strane prodavca proizvod pristigne na adresu oštećen, o čemu u roku od 2 dana treba obavestiti pošiljaoca. U ovom slučaju vlasnika predmeta..

 • Plaćanje

  Koje načine plaćanja koristi Prodato?

  Plaćanje nakon završetka aukcije, vrši se direktno prodavcu na osnovu obaveštenja koje dobijete od “PRODATO.RS”. Prodavac je u obavezi da u opisu proizvoda navede način plaćanja, odnosno da li po preuzimanju robe ili pre nego što se izvrši preuzimanje robe.

 • Bezbednosti

  Bezbednost na mreži je prioritet za “PRODATO.RS”, te se zbog toga koriste najnovije tehnologije šifrovanja za skladištenje vaših podataka koje nam dostavljate.

 • Tehnički problemi

  Zašto moja ponuda nije registrovana?

  U pojedinim situacijama zbog internet veze može doći do zastoja u prijemu vaše ponude na server “PRODATO.RS”. Razlozi za zaostajanje – kašnjenje internet signala su različiti. Jedan od razloga može biti preopterećenost mreže. S toga je neophodno da budno pratite tok licitacije:
  1. Ne napuštajte licitaciju do poslednje sekunde jer to može da dovede do toga da se vaša ponuda ne registruje kao pobednička
  2. Nemojte preuzimati ili slati velike datoteke dok koristite '“PRODATO.RS” jer to može opteretiti Vašu internet mrežu a što se odražava na kvalitet iste.

 • Zašto je dugme "Ponudite sada" postalo prozirno i ne mogu da kliknem na njega?

  Ovo je bezbednosna opcija koja se javlja u situacijama kada izgubite internet konekciju ili je internet veza sa serverom “PRODATO.RS” loša. Ova opcija vas onemogućava da date ponude iz tehničkog razloga, jer u tom trenutku niste na liniji, a istovremeno ste upozoreni da niste na liniji.

 • Preporučena internet veza

  DSL veza ili brža